Svédmasszázs

A svédmasszázs a masszázs egyik legelterjedtebb fajtája. Ez az alapja a gyógymasszázsnak és a sportmasszázsnak is, melyek a svédmasszázs fogásait használják.

A masszázs során a masszőr simító, dörzsölő, rezegtető és gyúró mozdulatokkal frissíti fel a szervezetet, mellyel csökkenti a fájdalmat (pl. stresszes fejfájást), felgyorsítja a sérülések utáni felépülést, megakadályozza a nem használt izmok sorvadását, enyhíti az álmatlanságot, fokozza az éberséget, de mindenek előtt elősegíti a relaxációt és csökkenti a stressz hatását.

svédmasszázs

 

A svédmasszázs során előszőr simításokat végzünk a kezelt testtájékon, ez által megteremtjük a kontaktust a pácienssel és felmérjük a testtájék állapotát. A simítások nyugtató, relaxáló hatásúak, a bőrben vérbőséget, melegségérzetet keltenek, valamint az elhalt hámréteg leválását is elősegítik.
A svédmasszázs során alkalmazott dörzsölő fogások a bőrre, bőr alatti kötőszövetre, valamint az izmokra is hatással vannak. A mély dörzsölés a kötőszövetet fellazítja, oldja a kötőszöveti- és izomletapadásokat, valamint csökkenti a fájdalomérzetet. A fájdalmas izomcsomók kezelésében elengedhetetlenek a dörzsölő fogások. A simítással és dörzsöléssel előkészített izomzat alkalmas a gyúró fogások kivitelezésére.
A gyúrás a mélyebb kötőszöveti és izomrétegekre van jótékony hatással. A gyúrás során nő az izmok vérellátása, ezáltal fokozódik a salakanyagok távozása, a feszültség és a fájdalomérzet pedig csökken. A gyúrás helyes alkalmazásával a fokozott, illetve csökkent izomtónus az izmok egyensúlyi állapota irányába befolyásolható.

A masszázskezelés során alkalmazott vibrációs fogás a szövetekre általános nyugtató hatással van, és nagymértékben hozzájárul az izomfeszülések lazításához.

A masszázs az egész szervezetre hat, csökkenti a vérnyomást, fokozza a kiválasztást, áthangolja az akaratunktól független, vegetatív idegrendszer működését. Különböző jellegű svéd masszázskezelések által a szervezet aktivizálható, felfrissíthető, vagy ellenkezőleg, teljesen ellazítható, relaxálható; gondolataink, lelkünk pedig kellemesen áthangolható.


Részmasszázsok:masszőr

- Hátmasszázs
- Nyak-vállövi masszázs
- Karmasszázs
- Lábmasszázs
- Arcmasszázs
- Mellkasmasszázs
- Hasmasszázs

Mire jó ez a masszázsforma?

- Stresszoldásra, lazításra
- Görcsoldásra
- Fájdalomcsillapításra
- A bőr, a keringés, a nyirokrendszer állapotának javítására
- Általános közérzetjavításra
- Krónikus fáradtság ellen
- A teljesítőképesség fokozására, az izmok állapotának javítására
- Baleset, műtét utáni rehabilitációra
- A mozgásbeszűkülések kezelésére
- Egyes fejfájások kezelésére
- Pszichoszomatikus eredetű panaszok (görcsök, emésztési problémák) kezelésére
- Krónikus gyulladásokra
- Ortopédiai megbetegedések kezelésére (pl. lúdtalp, discopathiák, csípőficam)
- Reumatológiai megbetegedések kezelésére (pl. PHS, Bechterew-kór, lumbágó, isiász, arthrosisok)
- Belgyógyászati megbetegedések kezelésére (pl. székrekedés, tüdőgyulladás, keringési zavarok)
- Ideggyógyászati megbetegedések rehabilitációjára (pl. stroke utáni állapot, paresis, trigeminus neuralgia)
- Végtagödéma kezelésére
- Betegségek, állapotromlás megelőzésére (pl. tartósan fekvő betegnél a tüdőgyulladás és az izomsorvadás megelőzésére, vagy gipszelt végtagnál a gipsz alatti izmok sorvadása ellen a konszenzuális hatás révén.
 
RocketTheme Joomla Templates